Kraambezoek met cadeautjes

Als een bekende of een familielid bevallen is, mag je op kraambezoek komen. Op kraambezoek gaan betekent dat je de baby voor het eerst mag gaan bekijken en misschien zelfs wel even mag vasthouden. Meestal neem je voor dit bezoek ook een cadeautje mee voor het pasgeboren kindje en de ouders. Een kraambezoek is een bijzonder moment, zowel voor de ouders als de visite.

Leuke kraamcadeautjes
Het kan soms erg lastig zijn om een leuk cadeautje uit te zoeken om te geven tijdens een kraamvisite. Je wilt graag origineel zijn of juist iets geven waar ze nog lange tijd iets aan hebben. Het is natuurlijk extra leuk als je ziet dat je cadeau nog wel eens gebruikt wordt. Kersverse ouders vinden het vaak erg leuk om te zien dat je speciaal aan hen gedacht hebt, ongeacht het cadeau.

Zelf maken
In plaats van een cadeautje te kopen, kun je deze ook zelf maken. Zelfs als je niet zo creatief bent, staan er eenvoudige ideeën op internet waar je erg leuke dingen mee kunt doen. Als je van handwerken houdt, kun je denken aan zelfgemaakte slofjes, een luiertasje of een mutsje. Op deze manier kun je erg leuke cadeautjes verzinnen en een zelfgemaakt cadeautje is altijd bijzonder om te krijgen.

Een kraamcadeau mand
Een bijzonder cadeau is de kraamcadeau mand. Dit is niet enkel één cadeau, maar dit is een mand met cadeautjes waarbij op iedere  kraamdag een cadeautje mag worden geopend. Hier kun je pakjes in stoppen voor de nieuwe baby, maar ook cadeautjes voor de ouders. Zo blijft het iedere dag spannend wat eruit komt. De kosten voor deze mand zijn afhankelijk van wat je erin stopt.

Kleertjes
Babykleertjes zijn ook een leuk cadeau om te geven. Denk hierbij wel aan het jaargetijde en de leeftijd van het kindje. Als het kindje in de winter geboren is, maar je wilt iets leuks geven voor in de zomer, dan moet de maat iets groter zijn. Het leuke van babykleding is dat je bijna zeker weet dat de ouders je cadeau zullen gebruiken en omdat kinderen altijd hard groeien, is kleding in verschillende maten vrijwel altijd welkom.