suiker-vergif

Stop ADHD/ADD, stop suikervoeding

Een gezonde opvoeding is belangrijk voor een goede gesteldheid van jouw kind. We zouden ons de hele dag kunnen vermaken met het uitzoeken van wat nu wel en wat nu niet goed is om aan je kind te geven. Uiteraard hebben we hier in het dagelijks leven helemaal geen tijd voor. Daarom is het belangrijk om te weten wat echt niet goed is voor kinderen en dit zo veel mogelijk uit hun voedselpakket te verbannen.

 

Suiker is drugs nummer 1
Niemand heeft het eigenlijk door omdat het zo’n gewoonte is geworden, maar suiker is helemaal niet goed voor de mens. Het zit tegenwoordig overal in verwerkt en het wordt ons bij vrijwel elke reclame opgedrongen maar in feite is suiker hartstikke gevaarlijk. Het is beter als je je kind er niet aan laat wennen.
Suiker beïnvloed de hersenen

Onze hersenen maken de stof BDNF aan. Deze stof wordt gebruikt om herinneringen op te kunnen slaan en om dingen te kunnen leren. Als je te veel suiker eet, zorgt dit er voor dat het gehalte aan BDNF daalt. Kinderen hebben hun hersencapaciteit extra nodig omdat ze dagelijks hun hersenen moeten trainen op school. Voor kinderen kan het al een stuk lastiger zijn om zich te concentreren, dus het is beter als hun concentratie zo min mogelijk verstoord wordt.

 

Suiker versus de bloedsuikerspiegel
Suiker werkt op de bloedsuikerspiegel van ons lichaam. Als we suiker eten schieten onze bloedsuikers omhoog waardoor we druk worden. We denken dan dat we meer energie hebben omdat we een opleving voelen maar men vergeet dat deze opleving maar van korte duur is. Nadat de suikers uitgewerkt zijn, valt onze bloedsuikerspiegel weer naar beneden en zelfs lager dan het eerst was. Dit is een belangrijk punt dat veel mensen niet weten. Ons lichaam geeft dit aan: namelijk nog meer trek naar suiker. Als we hier aan toegeven, ontregelen we ons hele bloedsuikersysteem.

 

Suiker en ADHD/ADD
Heeft jouw kind last van ADHD/ADD? Stop dan helemaal met het geven van suiker. Kinderen met ADHD/ADD hebben van nature al genoeg energie in hun lichaam. Suiker zorgt er alleen maar voor dat ze zich nog moeilijker kunnen concentreren omdat het de balans van de bloedsuikerspiegel ontregeld en omdat suiker dus invloed heeft op het BDNF-gehalte in onze hersenen.